tirsdag 3. november 2009

En oppsummering av helgas aktiviteter

Heisann alle sammen.

Nå i helga var det halloween og alle små djevler rundt om kring krøp frem. Selvfølgelig ble det jobbet masse på Aurora, i flere forskjellige sammenhenger. Så her følger en kort oppsummering, og vårt bidrag til denne skumle høytidsdagen. Vi har prøvd å få Daniel til å se... SKUMMEL ut!!!Videoen over er filmet i helga. Vi filmet en sekvens som glir inn i filmens åpning, der Daniel går til jobb. Vi hadde veldig lyst på steadycam for denne sekvensen, men siden vi ikke har ett så får man improvisere. Vi valgte steadycam av typen Renault Kangoo... :) En kassebil i frigir som trilles ved muskelkraft er kanskje ikke like praktisk som en vanlig kamerarigg, men man får flotte bilder! Det skal sies at på nevnte klipp så er motoren i gang, så det rister mer enn de vi filmet for Aurora.

Ellers har timesvis med arbied vært nedlagt foran datamaskina med klipping av film. Det går fremover, og sekvensene monteres ilag etterhvert som de er ferdig klippet.

Lyddesign går og fremover, og klipp for klipp vurderes nøye for hvilke lyder som skal brukes. Dette spennende arbeidet kommer det atskillig mer om i egne blogginnlegg fra Steffen som har ansvaret for prosessen, Sverre som hjelper til med å ta opp lydene, og ett nytt tilskudd til Crewet som også skal ta opp lyder. Men en bedre introduksjon kommer om litt.

I tillegg saumfares tapene fra opptak etter shots. Vi la inn de tagnignene vi mente var de beste når vi gikk igjennom materialet i første runde, men under klipp så oppstår det situasjoner der man trenger ting man ikke har lagt inn. Så før vi setter opp pickups for å få en close up av Maria som snur seg fra venstre til høyre mens hun smiler, så lønner det seg å sjekke om dette allerede er filmet. Emmy jobber med å gå igjennom tapene etter materiale, en enorm jobb da vi har ganske mange timer råmateriale! Statusrapport fra den kanten kommer også etterhvert.

Gledelig er det også at Marta har kommet seg såpass i hus i Cambridge, at hun har tid til å jobbe på filmen vår innimellom. Hun hjelper til med å drifte bloggen, facebook gruppen og gir kritisk feedback på sekvensene etterhvert som de blir klare.

Raymond

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar