torsdag 31. desember 2009

The Beginning Is The End Is The Beginning

heter enkelt nok låta Billy Corgan synger på Itunes mens man forbereder seg på en ny redigeringsøkt. Tidsriktig er det i allefall i disse nyttårstider da veldig mye handler om året som avsluttes, og året man begynner på. Og selv om ingen milepæler nås for prosjektet Aurora i dag, så har mange vært nådd i året som gikk og forhåpentligvis når man mange flere i året som kommer.

Det er snart ett år siden vi begynte på prosjektet vårt. Håkon Iversen, Daniel Iversen og Isabell Victoria Fredriksen satt i et møte med undertegnede, og vi bestemte oss altså for å starte på noe så krevende som en spillefilm. Det hevet neppe mange øyenbryn der og da, men under tre måneder senere var Aurora født og vi var klare til å iverksette flere stadier av produksjonen.

Det endelige klarsignalet for å gå i gang kunne ikke gis før filmen var gjennomførbar, og vi hadde pr da ett budsjett på kr 0. Så den neste store utfordringen var å overbevise kinoen i Tromsø om å la oss låne lokalene til å spille inn filmen vår. Dette gikk heldigvis smertefritt, og vi var og er svært takknemlige for den unisone støtten Aurora kino, Billetten AS og Loaction har gitt oss.

Mange talentfulle mennesker sluttet seg om prosjektet vårt mens vi castet filmen og samlet ett crew, og i slutten av juni fikk vi atskillig mer armslag når Frifond bestemte seg for å støtte produksjonen vår med 75000 kroner.

Den 13. juli startet vi innspilling og bestemte oss like etter for å legge på nytt lydspor på i etterarbeidet, en prosess ledet av Steffen Stensrud. Vi er sikre på at hans investering i prosjektet vil bringe han heder og ære i fremtiden.

Med ett par hederlige unntak fra lokalpresse hadde ikke media fått med seg hva som skjedde på natterstid under midnattsola, men da Kim Bodnia kom opp for å gjøre den største birollen i filmen vår endret det seg over natta. Vi er Kim er stor takk skyldig for interessen rundt prosjektet, og selvfølgelig en glimrende rolleprestasjon.

I slutten av august begynte skole og arbeidshverdag for både cast og crew. Vi ble spredt for alle vinder, men folk fortsatte å jobbe ved siden av de forpliktelser de hadde. Det føles litt som om det har vært jobbet på filmen vår i alle verdens hjørner, og det er faktisk ikke langt unna. Innspilling trappet selvfølgelig ned i hyppighet, og 4 av 5 dager på sommeren ble til en helg innimellom nå og da når vi hadde folk tilgjengelig. Jeg synes det er imponerende at folk klarte å holde fokus og trekke i samme retning på tross av dette. Redigering startet, lydfolket begynte sine opptak og skuespillere begynte å gjøre dialogen sin på nytt. Vi fikk til og med en gladmelding når Tvibit valgte å støtte produksjonen med 25000 kroner gjennom sitt talentfond, og sakte men sikkert fortsatte vi vår ferd fremover mot ferdig film, nå sist ved å starte opp enheten som skal fargekorrigere filmen.

Så for 2010 vil vi fullføre filmen vår og forhåpentligvis knytte oss til en distributør. Dette krever at vi alle fortsetter å yte maksimalt i en stund til fremover, men vi ønsker å dele Aurora med hele Norge, og ser frem til at den ligger i 3 filmer for kr 249,- kurven på Statoil.

Det blir et spennende nytt år, og jeg ønsker å takke alle som har fulgt med på prosessen her på bloggen og/eller på facebook. Jeg vil også takke alle støttespillere vi har hatt, både store og små. Og ikke minst vil jeg takke alle skuespillere og crew som har jobbet utrettelig for å samlet nå et høyt mål. 2009 var slett ikke ille, men 2010 kan vise seg å bli ganske mye bedre :)

Raymond Nordahl

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar